Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Εθνικός διάλογος για την Παιδεία. Μήπως πρόκειται για καψόνι;


 

- Περπαπατώ περπατώ εις το δάσος όταν ο Φίλης δεν είναι εδώ. Φίλε, Φίλε είσαι εδώ; 
- Τρώω τα μπιφτέκια μου και σε κυνηγώ.
 
Για την ακρίβεια επισκέπτομαι τη διεύθυνση http://dialogos.minedu.gov.gr και διαβάζω

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη

"Ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος σήμερα, όχι μόνο για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση της κοινωνίας στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και για να αφουγκραστεί τις ανάγκες της μέσα από τη δοκιμασία της στα χρόνια της κρίσης μπλα μπλα μπλα"
 
Δεν καταλαβαίνω τι λέει, αλλά ok, αποφασίζω να βοηθήσω τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση της κοινωνίας και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της στα χρόνια της κρίσης. Για να διαβάσω παρακάτω μήπως καταλάβω.
 
 
"Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία πρέπει να διερευνήσει και να καταγράψει τα προβλήματα, να διαμεσολαβήσει την εμπειρία μέσα από την επιστημονική γνώση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και να υποβάλει μια έκθεση με τα πορίσματα του διαλόγου στην πολιτική ηγεσία τον προσεχή Απρίλιο μπλα μπλα μπλα."
 
Μπα είμαι ηλίθιος. Ποιος είναι αυτός ο εθνικός διάλογος; Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ωστόσο δεν το βάζω κάτω. Συνεχίζω την περιήγησή μου και βρίσκω αυτό:

Υποβολή πρότασης μπορούν να κάνουν μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες. Εγγραφείτε εδώ
ok ας γραφτώ

"Για την επιτυχή υποβολή της πρότασής σας είναι απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Το ονοματεπώνυμό σας ή η επωνυμία του Φορέα ο οποίος υποβάλλει την πρόταση
Ο τίτλος της πρότασης.
Μια σύντομη περίληψη (έως 200 λέξεις) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Λέξεις- κλειδιά (keywords) στα Ελληνικά.

Η πρότασή σας χρειάζεται να έχει μετατραπεί σε μορφή pdf, ώστε να μπορεί να εμφανίζεται με την μορφοποίηση που επιλέγετε, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν τίτλο ο οποίος να αποτυπώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το περιεχόμενο του κειμένου σας. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των λέξεων-κλειδιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ορατότητα της πρότασής σας. Ενδεικτικές λέξεις κλειδιά που μπορείτε να επιλέξετε (χωρίς να περιορίζεστε σε αυτές): πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ, τριτοβάθμια, ΑΕΙ, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, διοίκηση, σχολείο, αναλυτικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, τεχνική εκπαίδευση, μαθηματικά, δαπάνες.

Η πρότασή σας θα ανέβει στην σελίδα από τον διαχειριστή και θα ειδοποιηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα."
Την πάτησα δεν μπορώ να υποβάλλω πρόταση, γιατί δεν ξέρω Αγγλικά. άραγε ξέρει ο Φίλης; Έχω πάντως είχα όλη την καλή διάθεση. Έχω μάλιστα και 17 σελίδες με προτάσεις. Θα τις κάψω στο τζάκι. Άλλωστε και αγγλικά να ήξερα, θα έπρεπε να γράψω keywords στα ελληνικά!! Και στη συνέχεια να μετατρέψω το κείμενο σε pdf. Πάρ' το αυγό και κούρευτο. Αυτός ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία έχει περίεργη προσωπικότητα. Προσπαθεί να μου κάνει καψόνι Χριστουγεννιάτικα. Μάλλον δεν θέλουν να ακούσουν τις προτάσεις μου 

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις