Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εντολή από το υπουργείο παιδείας για ελέγχους στα Ιδιωτικά Σχολεία που κάνουν αξιολόγηση

Με έγγραφη εντολή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ζητείται να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί ιδιωτικό σχολείο, ύστερα από καταγγελία , σύμφωνα με την οποία φέρεται να διενεργεί αξιολόγηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της εξηγεί για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντική η έγγραφη εντολή του υπουργού Παιδείας:


Α. Διότι ξεκαθαρίζει ότι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι ισότιμοι στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Β. Διότι ορίζει ρητώς πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιολογηθούν αποκλειστικά και μόνο από πιστοποιημένο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας (τους σχολικούς συμβούλους)
Στο έγγραφο, ο υπουργός Παιδείας, επικαλείται:
1. Το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος που θέτει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς υπό την αποκλειστική εποπτεία της Πολιτείας.
2. Την ισοτιμία ανάμεσα στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 62, παρ. 7 του Ν. 1566/85.
3. Τη δυνατότητα αξιολόγησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο από τους σχολικούς συμβούλους της ειδικότητας τους, σύμφωνα με το ΠΔ 152/2013.
4. Την Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002) (ΦΕΚ 1340 Τ.β./16-10-2002) περί καθηκοντολογίου.
Η ΟΙΕΛΕ, όπως ανακοίνωσε, προώθησε  το έγγραφο αυτό σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των  εσωτερικών αξιολογήσεων.

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις